“Διαγράψτε το χρέος σας-Μην ξεπουλάτε τον εθνικό πλούτο σας!”: Αμερικανός οικονομολόγος προς Έλληνες

oil-rig-near-greece

Ακόμα μια πανηγυρική επιβεβαίωση στα λεγόμενα αλλά και γραφόμενα της Χρυσής Αυγής αυτή τη φορά από έναν Αμερικάνο οικονομολόγο και καθηγητή Πανεπιστημίου. Σαν απάντηση στους Έλληνες (μόνο στην καταγωγή και όχι στη συνείδηση…) οικονομολόγους, υποτακτικούς των διεθνών τοκογλύφων, με τα δήθεν εντυπωσιακά και μακροσκελή βιογραφικά που διοικούν την χώρα μας τα τελευταία χρόνια ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ δηλώνει: «Φοβούμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει«.

 

Παράλληλα, ζητά από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αλλάξουν πορεία, διαγράφοντας μέρος του ελληνικού χρέους, εφαρμόζοντας αναπτυξιακά μέτρα και διασφαλίζοντας τους αδυνάτους. Τονίζει ότι “η Ευρώπη θα αποσταθεροποιηθεί εάν αναγκαστεί να την  εγκαταλείψει η Ελλάδα” κάτι που αντιτείνουμε και εμείς στους εγχώριους υποστηρικτές των τοκογλύφων μας. Μάλιστα, προκειμένου να επιτύχουν τις επιδιώξεις τους, οι τοκογλύφοι και οι εγχώριοι εντολοδόχοι τους ανερυθρίαστα επιστρατεύουν τη διαρκή τρομοκρατία στους βουλευτές τους ώστε να ψηφίζουν νέα μέτρα και κατ’ επέκταση στον Ελληνικό λαό για να κάθεται “φρόνιμος” με την απειλή της εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη και την ταυτόχρονη πτώχευσή της, αποκτώντας, έτσι, τον πλήρη έλεγχο της χώρας.

 

Με τις φράσεις “Φοβούμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Η χώρα κυβερνάται άσχημα, τα ελλείμματα μεγαλώνουν, οι ελίτ προσπαθούν να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο. Ακόμα και η ελληνική πολιτική έχει χάσει προ πολλού τις ελπίδες της” αποτυπώνει με τον πιο ζοφερό τρόπο την πραγματική διάσταση της τραγικής κατάστασης που βιώνει η πατρίδα μας.

 

Χαρακτηρίζει τραγικό λάθος και ουσιαστικά Εθνική προδοσία την πώληση της ΔΕΠΑ και, χρησιμοποιώντας σχεδόν τα ίδια επιχειρήματα με εμάς, αναφέρει ότι: «Ένα μονοπώλιο αερίου αποτελεί μια μηχανή που κόβει χρήμα με σταθερά κέρδη και τζίρο. Παραιτείται λοιπόν κανείς από μια σταθερή πηγή εσόδων, για να εισπράξει σήμερα λίγα χρήματα; Πότε κάνει κάτι τέτοιο μια κυβέρνηση; Μόνον όταν και η ίδια δεν πιστεύει πλέον ότι θα επιζήσει για πολύ»

 

«Η Ευρώπη πρέπει να διαγράψει στην Ελλάδα περισσότερα χρέη. Δεν έχει νόημα να κάθεται κανείς και να παρακολουθεί την κλιμάκωση της κρίσης. Η Ευρώπη δεν πρέπει να αφήσει τις τράπεζες απλώς στα χέρια ολιγαρχών. Πρέπει να υπάρξει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα επενδύσεων για την Ελλάδα, προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία». Η “εκτίμηση” που έχει ο διακεκριμένος οικονομολόγος στις τακτικές που ακολουθεί η Ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις “αυθεντίες” τύπου Στουρνάρα και Σαμαρά είναι οφθαλμοφανής: «Όχι άλλα χρήματα για κακές ή διεφθαρμένες κυβερνήσεις και διοικήσεις. Το πλεονέκτημα απευθείας καταβολής των χρημάτων στον λαό είναι η αύξηση της κατανάλωσης και η ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας».

 

«Πολλοί άνθρωποι θα χάσουν περιουσίες και η οικονομία εντελώς ξαφνικά θα συρρικνωθεί δραστικά. Και αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, τελικά αυτό μπορεί να σημάνει και την αρχή του τέλους της ΟΝΕ. Θα είναι δύσκολο να επιβιώσει η πολιτική ένωση, όταν θα έχει ξεκινήσει αυτή η διαδικασία». Θα προτιμούσαμε οι προβλέψεις του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή για την πορεία της χώρας μας η οποία είναι η συνέπεια των μειοδοτικών και εθνοπροδοτικών επιλογών της Κυβέρνησης, να μην επιβεβαιωνόταν ποτέ. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι θέσεις μας επαληθεύονται και από ακαδημαϊκούς παγκοσμίου βεληνεκούς ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι το Κίνημά μας αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

 

Μέχρι την Νίκη!

 

Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Μέλος Κ. Ε. Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.