Το παιδί του Τσοχατζόπουλου και τα παιδιά του Ηλιόπουλου

???????????????????????????????Άρθρο του Δ. Παπαγεωργίου στην «Ελεύθερη Ώρα»

Ευρύτατα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αλλά και στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες κείμενα τα οποία λίγο-πολύ υποστήριζαν την Βίκυ Σταμάτη, μετά την απόδρασή της και το μελοδραματικό σημείωμα το οποίο άφησε. Κείμενα τα οποία προσπερνώντας τα νομικά ζητήματα της υπόθεσής της, καθώς από ό,τι καταλαβαίνουμε η κ Σταμάτη δεν κατηγορείται επειδή «ξόδευε» τα χρήματα που είχε – σύμφωνα με το κατηγορητήριο- τσεπώσει ο σύζυγός της, αλλά ενεργά συμμετείχε στο «κρύψιμό» τους.

Έριχναν το βάρος τους στην πλευρά της μητρότητας και το πώς η φυλάκισή της-εγκλεισμός στο ψυχιατρείο στερεί από το παιδί της την δυνατότητα να μεγαλώσει φυσιολογικά.

Ίδιου είδους λογικές έχουμε αντιμετωπίσει και για άλλα παιδιά. Όπως παραδείγματος χάριν την περίπτωση του Ρωμανού και των συν αυτώ, που είναι παιδιά και η φυλάκιση τους στερεί π.χ. το δικαίωμα να συνεχίσουν ή έστω να ξεκινήσουν τώρα τις σπουδές τους.

Πολύ ωραία και όμορφα θα ήταν αυτά, αποδείξεις για το ευσυγκίνητο χαρακτήρα του ελληνικού λαού, εάν δεν βλέπαμε όχι μόνον την πλήρη αδιαφορία των ίδιων γραφίδων και «προσωπικοτήτων» αλλά πολύ περισσότερο την μήνιν τους κατά κάποιων άλλων παιδιών. Όπως αυτών του
προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλιόπουλου…

Στον οποίο δόθηκε από τις φυλακές άδεια μόνον 60 λεπτών προκειμένου να δει την νεογέννητη κόρη του στο μαιευτήριο. Και αυτά τα 60 λεπτά με τις χειροπέδες, που πρέπει να βγήκαν μόνον για να την πάρει στα χέρια του.

Όταν γι’ αυτό δεν μιλά κανείς, επειδή ο Ηλιόπουλος είναι «φασίστας» και όχι λαμόγιο, όταν γι αυτή την περίπτωση κανείς δεν συγκινείται, τότε μπορούμε εύκολα να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι η «ευσυγκινησία» του ελληνικού λαού δεν χρησιμεύει σε τίποτε άλλο παρά στο να χειραγωγείται αυτός από πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα τα οποία θέλουν να
τον χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.

Αυτοί οι ίδιοι που Θέλουν για ανθρωπιστικούς λόγους να αποφυλακίζουν τους δολοφόνους, που θέλουν να αδειάσουν οι φυλακές για τους εμπόρους ναρκωτικών, είναι αυτοί οι οποίοι θέλουν να κλείσουν στην φυλακή ανθρώπους για τις πολιτικές τους ιδέες.

Είναι τέτοια η υποκρισία του πολιτικού και μηντιακού συστήματος που ακόμη και σε περιπτώσεις όπου οι φωνές του «ανθρωπισμού» έχουν δίκιο σε αυτό που λένε πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Εκτός και εάν σύμφωνα με την συριζαίικη νοοτροπία άνθρωποι είναι μόνον τα παιδιά του Τσοχατζόπουλου ενώ τα παιδιά του Ηλιόπουλου είναι κάτι… άλλο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s