Παρέμβαση Συναγωνιστή Ηλιόπουλου ενάντια στην εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο Συκούριο Λάρισας

Παρέμβαση Συναγωνιστή Ηλιόπουλου ενάντια στην εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο Συκούριο Λάρισας

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος παρενέβη άμεσα ενάντια στην επικείμενη εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο «Ζώγα» στο Συκούριο στη Λάρισα, μια ενέργεια με επικίνδυνες προεκτάσεις και συνέπειες στη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης, δημοσίας τάξης και ασφάλειας της περιοχής.

Με ερώτηση που κατέθεσε στο αρμόδιο Υπουργείο, τονίζει ότι μια τέτοια ενέργεια υποδαυλίζει κλίμα συμπλοκών, συγκρούσεων, παραβατικών και εγκληματικών συμπεριφορών, οι οποίες θα αποβούν εις βάρος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Εκτός των διαβρωτικών, για την εθνική συνοχή, επιπτώσεων που επέρχονται από την μεθοδική διάχυση των λαθρομεταναστευτικών ροών αυτών σε όλη την ελληνική επικράτεια, στη συγκεκριμένη περίπτωση ανακύπτει κίνδυνος μεγίστων διαστάσεων, καθώς οι λαθρομετανάστες που πρόκειται θα εγκατασταθούν εκεί, θα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις οποίες φυλάσσονται πυρομαχικά και βαρέου τύπου βλήματα.

Επίσης, από το στρατόπεδο στο Συκούριο διέρχεται αγωγός καυσίμων ο οποίος τροφοδοτεί τα στρατόπεδα του νομού. Συνεπώς εγείρονται θέματα εθνικής ασφάλειας και δημοσίας τάξης, καθίσταται δε αντιληπτός ο κίνδυνος δολιοφθοράς του αγωγού και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Ο Συναγωνιστής Παναγιώτης Ηλιόπουλος διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι «η Χρυσή Αυγή θα μεταχειρισθεί κάθε νόμιμο μέσο ώστε να μπλοκάρει αυτήν την επικίνδυνη απόφαση, η οποία θα πυροδοτήσει πλήθος δυσάρεστων και επικίνδυνων εξελίξεων και θα θέσει σε κίνδυνο την δημόσια και εθνική ασφάλεια».

Ακολουθεί η σχετική ερώτηση:

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ: «Για την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο «Ζώγα» στο Συκούριο Λάρισας»

Η επικείμενη και δρομολογηθείσα εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο «Ζώγα» συνιστά ζήτημα ακανθώδες το οποίο χρήζει άμεσης επανεξετάσεως, ενώ αναγκαία είναι η επαναξιολόγηση όλων των επιπτώσεών του τόσο σε κοινωνικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η ενδεχόμενη εγκατάστασή τους έχει επικίνδυνες προεκτάσεις και συνέπειες στη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης, δημοσίας τάξης και ασφάλειας. Μια τέτοια εξέλιξη υποδαυλίζει κλίμα κοινωνικών συγκρούσεων, έκνομων και παραβατικών συμπεριφορών οι οποίες και θα αποβούν εις βάρος του ντόπιου πληθυσμού.

Εκτός των διαβρωτικών, για την εθνική συνοχή, επιπτώσεων που επέρχονται από τη μεθοδική διάχυση των λαθρομεταναστευτικών αυτών ροών σε όλη την ελληνική επικράτεια, στη συγκεκριμένη περίπτωση  ανακύπτει κίνδυνος μεγίστων διαστάσεων, καθώς οι λαθρομετανάστες που πρόκειται να εγκατασταθούν εκεί, θα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις οποίες φυλάσσονται πυρομαχικά και βαρέου τύπου βλήματα. Επίσης από το στρατόπεδο στο Συκούριο διέρχεται αγωγός καυσίμων ο οποίος τροφοδοτεί τα στρατόπεδα του νομού. Συνεπώς εγείρεται ζήτημα εθνικής ασφάλειας και δημοσίας τάξης, καθίσταται δε αντιληπτός ο κίνδυνος δολιοφθοράς του αγωγού και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Ποιες οι άμεσες ενέργειές σας για την αποτροπή της εγκαταστάσεως λαθρομεταναστών σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, καθώς προκύπτει κίνδυνος κοινωνικών ταραχών και υπονομεύσεως της εθνικής ασφάλειας;

Αθήνα, 14/6/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/parembash-p.-hliopoulou-enantia-sthn-egkatastash-lathrometanastwn-sto-strat#ixzz4Bd48mhX3

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s